Kyselina citrónová 10 dkg
Používa sa na nastavenie hodnoty pH kvasu, a na čistenie zariadení používaných na varenie a drvenie plodov. Plody majú inú kyslosť v závislosti od plemena, výnosu, roka a stavu zrelosti. Kyslosť plodov poskytuje významnú ochranu proti škodlivým mikroorganizmom. Na ochranu proti baktériám a plesniam musí byť pH hodnota kvasu upravená v rozmedzí 2,8 a 3,2 pridaním kyselín. Úprava pH by sa mala začať bezprostredne po rozklade pektínu
Používa sa na nastavenie hodnoty pH kvasu, a na čistenie zariadení používaných na varenie a drvenie plodov. Plody majú inú kyslosť v závislosti od plemena, výnosu, roka a stavu zrelosti. Kyslosť plodov poskytuje významnú ochranu proti škodlivým mikroorganizmom. Na ochranu proti baktériám a plesniam musí byť pH hodnota kvasu upravená v rozmedzí 2,8 a 3,2 pridaním kyselín. Úprava pH by sa mala začať bezprostredne po rozklade pektínu
Kyselina citrónová sa rýchlo rozkladá, preto na úpravu pH hodnoty použijeme len v tom prípade, ak okamžite po kvasení vypálime kvas. Ak to nemožno zaručiť, použite vínnu kyselinu.